MALZEMELERİ
- 200 gr tavuk but
- Yarım kâse yoğurt
- 1 soğan
- 1 kahve fincanı sıcak su
- 2 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1'er tutam köri ve zencefil
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk budunun derilerini temizleyin. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Yoğurdu krema kıvamında çırpın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Köri ve zencefili ekleyip karıştırın. Soğan ve eti ilave edip sote edin. Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp tavuğun üzerine yoğurdu sürün. 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.