18 Ağustos 2010 Çarşamba

EKMEKLİ YAZ SALATASI ( 1 KİŞİLİK )

MALZEMELERİ
  • 2 dilim diyet ekmek
  • 1 taze soğan
  • 1 salatalık
  • 1 domates
  • 2 dal maydanoz
  • 1 dal nane
  • Yarım demet roka
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı sirke
  • Tuz, kekik, pulbiber

HAZIRLANIŞI
Ekmeklerin iki tarafına fırça ile zeytinyağı sürüp fırında önlü arkalı kızartın. Domatesi ve salatalığı dilimleyin. Rokayı temizleyin. Soğan ve sarımsağı temizleyip ayrı ayrı kıyın. Ekmekleri servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine kıyılmış sarımsağı serpiştirin. Roka, soğan ve salatalığı ilave edin. Üzerine domates dilimlerini dizip nane ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz, kekik ve pulbiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.