- 2 kabak
- 2 dal dereotu
- 1 çorba kaşığı kepekli un (30 gr)
- 1 yumurta aklı
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
- Kızartmak için sıvı yağ
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu yıkayıp kıyın.
Kepekli unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.
Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Kabak mücveri sıcak olarak servis yapın.