27 Ekim 2010 Çarşamba

Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır

Malzemeleri:

  • Bezelye
  • 1 orta boy havuc
  • 2 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • kekik
  • tuz
  • pul biber
  • sıvıyağ
  • salça

Bezelye Yemeği Tarifi:
Teceremize sıvı yağı ekleyelim soğanımızı ilave edelim, küçük küp küp doğranmış havuclarımızı ekleyelim ardından bezelyelerimizi ileva edelim 10 dakika kısık ateste ağzı kapalı şekilde ara ara karıştırarak buharında pişirelim. kekik, pul biber, sıvı yağ, tuz, ve bir su bardağı su ile sulandırdığımız salçamızı ilave edelim 5 dakika ara ara karıştırarak pişirelim. sonra üzerinden cıkacak kadar sıcak su ilave edelim. ağzı kapalı şekilde pişirmeye devam edelim. pişmesine yakın küçük kupler halinde doğradığımız patatesi ilave edelim patatesler piştiğinde yemeğimizi ocaktan alalım.

Pratik Bilgiler:

  1. Pişme süresinde eklediğimiz su yeterli gelmez ise sıcak su ilave edebiliriz yemeğimiz piştiğinde su miktarı çok olmamasına dikkat ediniz zira istediğimiz lezzeti yakalayamayız.
  2. Konserve bezelye pişirirken içine 1 kesme şeker atın.